suusenpietopwereldreis.reismee.nl

Noosa, Airlie Beach, Cairns, Great Barrier Reef, Port Douglas & Onze camperroute!

Bij aankomst in Noosa hebben we ons eerst gesettled in ons hostel en daarna op pad gegaan om Noosa te ontdekken. Vrijwel direct zijn we er achter gekomen dat het zoals we al eerder gezegd hebben Noosa inderdaad lijkt op klein Saint Tropez! Veel mooie boten, grote huizen en een heel mooi strand waar we aan het bijkomen waren van een lange reis van die nacht daarvoor.
Volgende dag waren we weer helemaal fris en zijn we het Noosa National park ingegaan. We gingen op zoek naar koala's. Uiteraard hebben we deze niet kunnen vinden..ook was er een dolfijnen uitzichtpunt, je raad het al, ook de dolfijnen niet gespot!! Maar wel genoten van het
het prachtige uitzicht! Wel hebben we kleine leguanen gezien! ook leuk...
Na een dag gerelaxed te hebben en een dag vol natuur, waren we toe aan iets actiefs!! We zijn gaan kanoen! Superleuk, alleen wel weer even wennen! ( spierpijn de volgende dag! )

Undecided

Vanuit Noosa zijn we doorgereisd naar Airlie Beach. In het Noorden van Queensland kan je in de maanden van oktober t/m april bijna niet zwemmen in de zee vanwege de gevaarlijke kwallen die er zitten! Gelukkig hebben ze in sommige plaatsen wel een Lagoon ( grootpark met een openbaar zwembad ).
Vanuit de haven van Airlie beach vertrekken er zeilboten naar de Whitsunday Islands. We zijn ongeveer met 20 mensen de zeilboot op gegaan. We sliepen niet op Whitsunday Islands maar gewoon op de zeilboot zelf! Erg leuk! We hebben zelfs mee moeten helpen met zeilen, erginteressant om een keer te zien hoe dat in zijn werking gaat. Overdag waren onze bezigheden relaxen, zeilen, snorkelen en duiken!! Tijdens het duiken hebben we veel andere dingen gezien dan in Thailand. Erg mooi, maar het koraal in Thailand vinden wij mooier. De vissen daarentegen waren hier weer 10x mooier en GROTER. 's Avonds was het puur genieten van de buitenlucht, de gezelligheid met de groep, en het kijken naar de sterrenhemel. Ook
heel romantisch..

We zijn speciaal naar Cairns gegaan om ten eerste de camper op te halen, en ten tweede om te duiken in The Great Barrier Reef! Maar voordat we de camper ingingen voor 5 weken lang hebben we eerst nog genotenaan delagoon van Cairns! Deze grenst aan de zee. Dus over de rand van het zwembad kon je naar de zee kijken! Ook hebben we een filpmje gepakt en het uitgaansleven van Cairns ontdekt.

We hebben er bijna een hele dag over gedaan om te kijken waar je het beste kon duiken! Want ja je bent maar 1x in The Great Barrier Reef! UIteindelijk hebben we het gevonden. We gingen duiken in de buitenste riffen van de Great Barrier. We gingen erheen met een Catamaran. Er werd ons verteld dat je er bijna niet zeeziek van werd.. nou we geloven nooit meer wat er tegen ons gezegd wordt! Wat waren wij ziek zeg! Maar goed.. nadat we de eerste keer het water insprongen en met onze duikbrillen het water inkeken, waren we alles weer vergeten! Wow, wat was dat helder zeg!! Het leek net alsof je in een groot aquarium zwom! Geweldig! We hebben heel wat vissen en koraal gezien, maar waar we zo op gehoopt hadden te zien in The Great Barrier Reef, zijn haaien! Ze hadden vantevoren al gezegd dat er een kans in zat om ze te zien! En ja hoor!! We hebben er 1 gezien!! Het was de White-tip Reef Shark!

Wat we als tweede hoopten te zien was een schildpad! En ook dat geluk hadden we! Wat zijn die beesten lief zeg! Het was The Green Turtle. We hadden verder geen oog meer voor andere dingen in de zee! We waren alleen gericht op de schildpad! De manier hoe ze kijken, zwemmen, eten! Heel Bijzonder!

Na 3 duiken op 1 dag gedaan te hebben gingen we met een MEER dan tevreden gevoel weer naar ons hostel!

De laatste dag in Cairns hebben we de camper opgehaald. We waren wel toe aan iets anders dan hostels, strand, lagoons, uitgaan etc. Het was erg wennen om met je camper aan de linkerkant van de weg te moeten rijden. Ook moesten we links schakelen, en zaten er aan de
rechterkant van het stuur de richtingaanwijzers! :)
Onze eerste bestemming was Port Douglas. Dit is een plaatsje boven Cairns. Hier hebben we 1 nacht op een camping gestaan. Het was weer eens wat anders dan een hostel! Lekker koken in je eigen campertje, afwassen in een sanitairgebouw, en met je wc-rol over de camping heenlopen!
De volgende dag zijn we naar Rainforest Habitat gegaan. Hier hebben we heel veel kangaroes gezien en hen eten gevoerd!! In het begin waren we er een beetje bang voor ( nadat verhaal met die apenbeet!!! ) maar we kwamen er al snel achter dat ze juist heel lief zijn!
Je zal het ook bijna niet geloven, maar we hebben ook koala's gezien!! En Suus heeft er zelfs eentje vastgehouden! Ze zijn heel zacht en kijken heel lief uit hun oogjes! Wist je trouwens dat koala'a 20 uur per dag slapen?! Jeetje wat een leven

Wink
!!

De afstanden in Australie zijn errug groot!! Er zitten dus ook helaas dagen tussen dat je alleen maar moet rijden! We willen namelijk binnen ongeveer een week in Darwin zijn!
Op de route stoppen we ergens bij een mooi uitzicht om even een eitje te bakken, broodje te eten, zwemmen in een meertje etc. Dus zoooo erg is het ook weer niet om te toeren met
een camper!

Daarentegen is 's avonds in het donker rijden wel heel anders! Je bent overdag al bijna alleen op de weg, maar 's avonds is echt niemand te bekennen! Het is aardedonker en er zijn overal kangaroes te vinden! Ze zitten soms ook midden op de weg, en gaan pas opzij als je
heel dicht bij ze bent! Daarom liggen er helaas ook veel dode kangaroes langs de weg..

Frown
Buiten kangaroes zijn er ook nog eens heel veel sprinkhanen te vinden! Die komen namelijk op het licht af! Wij zijn dus de enige op de weg met licht, en dan moet je je
voorstellen dat er ongeveer 10 sprinkhanen op je vooruit terecht komen! Nou dat klinkt hard als je 100 km per uur rijdt! :) Er was er zelfs 1 naar binnen gevlogen omdat Suus zonodig een foto moest maken van een kangaroe die op de weg zat! Dus Pieter was weer de sjaak om de sprinkhaan uit de camper te krijgen en Suus reed vrolijk verder ;) uiteindelijk gevonden en hij zat in de slaapzak van Suus.. hmm heerlijke gedachte bij het slapen!!
We hebben ons ook 1 keer vergist in het wel of niet halen van het volgende 'dorpje'. We hadden de camper helemaal volgetankt en dachten daar genoeg aan te hebben TOTDAT het benzinelampje op een gegeven moment ging branden!! Wij in de gids kijken wanneerhet eerstvolgende benzinestation is.. je raad het al.. voorlopig niet!! Wij kilometers lang in de stress gezeten!! Uiteindelijk hadden we er een gevonden! Echt net op tijd! De benzinedop zoog zelfs vacuum! Je kan deze reis die we tot nu toe gehad hebben vergelijken met scenes uit de film 'Jeepers Creepers'. ( horrorfilm!!! ) Ook de campings en dorpen zijn heel eng!! Wij zijn vaak de enige die op de camping staan.. hmm heel apart.. en een dorp is hier 1 benzinestationneTJE en een cafeetje waar 3 man in zitten. ofterwel 3x rollen en je bent eruit!
Ook hebben we een paar dagen geen bereik gehad met onze telefoons, en was er nergens internet te vinden! Wel was er een telefooncel..erg jammer dat ie het niet deed!
Wink

Gelukkig zijn we nu aangekomen ineen redelijk bewoonde wereld, Mount Isa! Het heeft in ieder geval een MacDonalds en een goede camping! We zijn op weg naar Darwin, maar na al dat vele rijden zijn we toe aan even 2 daagjes rust!!

Jullie horen meer van ons indien we in Darwin aangekomen zijn...

gerrit

Ja hoor, leukleukleuk wat een verhalen weer. zie het helemaal voor me in het donker bijna geen benzine en een hoop stress,haha . En wat een mooie foto's weer he , wist niet dat je een beertje op kon pakken,was zeker net wakker na 20 uur slapen! lijkt een van je poezen wel suus, maar die slapen maar 18 uur per dag. En dan die kangaroes, wat een leuke beesten he, en ook zo tam, bleven gewoon zitten voor de foto,knap hoor. Nou nu op weg naar darwin kijken wat jullie daar weer beleven. Ben in ieder geval blij verrast dat jullie het zo goed kunnen vinden samen,ga zo door.
Veel plezier xx

jamy

Suusaaahh en pietertje...klinkt heerlik! ben zo jaloers! ben vorig jaar even in aussie geweest maar toen was t winter. Dit klinkt nog veel beter. Geniet evan! kussen

Van Zijltjes

Hoi Pieter, we wilen je alvast van harte feliciteren met je 22 e verjaardag!!!!Maud heeft het vrijdag al gevierd!Jou smsje was de eerste die ze kreeg!!! Super van je,
Via Tanja sturen we je wat geld op je rekening,zodat je er lekker 1 kan nemen op je jarige dag.We bliven je volgen hoor,geniet ervan en take care!Liefs Monique,

Linda

Klinkt weer leuk hoor!! Lekker boeken suusje met die camper!!!! haha!!
Veel plezier luitjes!!

Kus

ma

Nou suus, daar gingen jullie dus voor he, ? Wat een avonturen weer!!! die benzine, jaws, de kangoeroes, jij was nog bang dat je er geen een zag. haha Dat ene beertje lijkt wel een speelgoedbeestje. super hoor. Die camper ziet er ook leuk uit,klein maar fijn,niet veel opruimen.is ook lekker! Nou genieten jullie maar lekker verder en groetjes ma xxx

Tanja

Geweldig die vehalen, jullie maken wat mee.
We waren overigens wel blij dat jullie weer bereik hadden.
Prachtige foto's ook, net een droom.
Nou Pieter over een paar uurtjes (Australische tijd) ben je jarig!!!
Alvast van Harte GEFELICITEERD!!!
De €'s zijn onderweg, dus jullie kunnen er 1tje ofzo op nemen ;)
Wij doen dat vanavond ook, bij het concert van Marco Borsato & Friends.

Dikke knuff ook voor Suus van Tanja & de mannen.

Esther

Lieve Pieter,

Alvast van harte gefeliciteerd met je verjaardag.

Dikke kus Esther (Evert & Sven)

Ha die suus en piet,
zo, het is me dan eindelijk gelukt om jullie site te traceren, maar beter laat dan nooit. Voorlopig zijn jullie toch nog niet van plan om naar huis te komen want ik las dat jullie eindbestemming pas in mei 2010 bereikt wordt dussssss vermaak ons met nog meer verhalen!!
Wat hebben jullie al een hoop mee gemaakt!! Zoiets is niet voor iedereen weggelegd, stelletje bofferds. Waanzinnige foto's zeg, zo echt.
He luitjes, hou ons op de hoogte en geniet van elk moment!!!
4angels

Truus

'G'day mate'

OWWW wat een verhalen weer!! super jaloers op die Green Turtle hoor! ik heb ze alleen maar vanaf de zeilboot gezien.. in het water waar die kwallies dus zwemmen en ik er dus niet in kon!
PFF super vette fotos joh! heb je digitale onderwatercamara?

Maar Port Dougles mooi stadje he?? heb je die mega pelikanen gezien? maar volgens mij ben ik in dat zelfde park geweest met die koalas!Moet je zon hekkie door en dan lopen al die Wallabies rond en dan mag je ze voeren?
Gaaf suussie!!

Cains! whahahah was zeker wel feesje in de Woolshed?;) Heb je veel last gehad van de Aboriginals?? haha , zijn ze niet uit de bomen gesprongen? whahah oww owwww!!

Heb je de drive-inn-bottleshop al geprobeerd? whahahaha fantatische! gewoon met je Bussie door de drive in en ff wat VBies inslaan;) Niet achter het stuurtje drinken uiteraard!!!

Nou ben benieuwd naar alle verhalen en ontwikkelingen van de komende maanden.....................

No Worries chickkie!! kusssieee

ger

Nou Pieter, van harte gefeliciteerd met je verjaardag (22 klopt he?) zo dan wie wil dat niet vieren in aussie!
Jullie zitten nu in darwin, ff paar dagen bijkomen van het reizen heb ik begrepen. maak er een leuke dag van.

Groet ger

Ellen & Matthijs

Pieter, van harte gefeliciteerd met je verjaardag!
Eet er een kangeroe biefstukje op ;-)

Geniet van Australie!

Groetjes Matthijs & Ellen

renee

Weer zulke geweldige verhalen en nog meer van die schitterende foto's!! Dit is echt de reis van jullie leven!!
Pieter: nog gefeliciteerd met je verjaardag! Ik was het echt niet vergeten want ik zat met Thea in Italie en we hebben er nog eentje op je gedronken!! Hoop dat je, ook zo ver weg van iedereen, toch een super dag hebt gehad!!
Wat vond ik die foto leuk met die kangoeroe die z'n pootje op jouw arm legde...
Wel een eng stuk reis dat je niet weet of je de volgende benzinepomp nog haalt... Vind ik hier in Holland al afschuwelijk... Maar: gelukkig op tijd!!
Hebben in Italie een wandeltocht gemaakt tussen 5 dorpjes die tegen de bergen aan gebouwd liggen en die je kunt bereiken door van het ene naar het andere dorpje door te lopen. Was erg mooi en de paden en de uitzichten waren geweldig!
Nu is de herfstvakantie weer voorbij en we gaan weer werken..tja...Genieten juliie nog maar HEEEEEL erg!
Doei!

de daafjes

eindelijk een bericht uit houten, wat is het indrukwekkend, ik hoop dat ik nog een lang leven mag hebben dan ga ik het allemaal zien. op je afscheid moesten we echt rimpelrocken met edwin konden dus echt niet maar wie weet komen we nog wel een keer die kant op. geniet ervan en de groeten aan suus