suusenpietopwereldreis.reismee.nl

De eerste 3 dagen in Thailand

De eerste dagen in Bangkok...

Na een vlucht van 11 uur en 20 minuten zijn we veilig geland op het vliegveld van Bangkok.
Rond 18:00 uur zijn we aangekomen in ons hotel. We hadden van tevoren al een redelijk hotel uitgezocht omdat we waarschijnlijk een jetlag zouden hebben en we wisten dat we de komende tijd in euhh hostels en jeugdherbergen gaan verblijven! We blijven tenslotte backpackers!!

Wink
Nadat we ons gesetteld hadden in ons hotel zijn we Bangkok 'by night' gaan verkennen. We wisten niet wat ons overkwam. Heeeel veel verkeer waaronder heel veel taxi's en Tuk Tuk's!!
We waren nog geen straat verder en we werden al aangesproken door een Thaise vrouw die erg goed Engels sprak. Zij verwees ons naar een toeristisch informatiecentrum waar we met de Tuk Tuk heengingen. Nou de eerste keer met een Tuk Tuk is toch wel een hele ervaring hoor!Je rijdttussen autos',grote bussen etc. Je bent elke keer weer blij als je heel op je bestemming aankomt!!
Dankzij het toeristisch informatiecentrum hebben we de komende 2 weken ingepland. De planning ziet er zo uit:
Vrijdag 21 augustus 18:00 uur worden weopgehaalddoor een bus. Deze brengtons naar het treinstation om vervolgens de8 uur durende nachttrein te pakken naar Chumpon. Vanaf dit plaatsje nemen we de boot naar het eiland Koh Tao. Op dit eiland gaan we in 4 dagen tijd proberen onze PADI ( duikbrevet ) te halen.Als we deze gehaald hebben mogen we de PADI wereldwijd gebruiken en kunnen we dus ook gaan duiken in Australie en Nieuw Zeeland.
27 augustus vertrekken we vanaf het eiland Koh Tao naar het andere eiland Koh Phangan. Op dit eiland wordt de Full Moon Party gehouden! Dit is een zeer bekend feest in Thailand!!
30 augustus gaan we vanaf Koh Phangan naar het vaste land Surathani.Hier zullen we de trein pakken naar Krabi om vanaf hier naar Koh Phi Phi te gaan.Dit is een eiland aan de andere kant van Thailand.
3 september vertrekken we weer vanuit Koh Phi Phi naar Krabi. In Krabi zullen we 4 september een halve dag een Olifantentocht in de jungle doen.
5 september vertrekken we weer uit Krabi en gaan we met de bus naar Satun. Vanuit Satun kunnen we direct naar Maleisie vertrekken!

Nadat we bij het toeristisch informatiecentrum zijn geweest heeft de Tuk Tuk-chauffeur ons afgezet op de Kho San Road! Dit is de straat voor backpackers!! Heel leuk!

De volgende dag zijn we Bangkok 'by day' gaan verkennen. Enweer kwam er een man naar ons toe om te vragen of we informatie wilde hebben. Hij legde uit wat je allemaal in Bangkok moest zien! Zoals de Grand Palace, Longtail boattrip, tempeltje hier, tempeltje daar etc.
We zijn begonnen met een boottocht over de Chao Phraya River. In dit rivertje bevonden zich buiten de dode opgezwollen vissen en honden ook krotwoninkjes lang het water! Als je dit ziet waardeer je Nederland steeds meer.....

De Longtail boat zette ons af bij de Grand Palace! We hadden van te voren al gelezen dat je een lange broek en een lang shirt aan moest trekken. Deze hadden wij dus al in onze rugzak gedaan. Het paleis is erg indrukwekkend om te zien, maar na een uur gelopen te hebben met lange kleding aan in 45 graden ben je er wel klaar mee hoor!!

Maar na weer opgedroogd te zijn, zijn we toch weer op zoek gegaan naar de Big Budda van 50 meter, en hebben we nog de zittende en liggendeBudda bezocht.

Ook deze dag eindigde op de Koh San Road met een heerlijk biertje en een wijntje...

Vrijdag 21 augustus ( op de ouders verjaardag van Suus ) wilden we heel graag naar de Bangkwang gevangenis gaan waar o.a. de Nederlanders Rien Parlevliet enEddy Tang zitten. Na lang gezocht te hebben naar een taxi die ons zo ver wilden brengen hadden we er een gevonden. Deze vroeg er aardig wat geld voor maar we hadden het er voor over!
Toen we aankwamen bij de gevangenis, was het alleen mogelijk om deze Nederlandse mannen van maandag t/m donderdag te bezoeken, en dus niet vandaag!!! Nou ik kan je vertellen.. We baalden gigantisch!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Dus wij dachten als we niet naar binnen kunnen dan maken we maar een paar foto's vanaf de buitenkant. Dit werd niet helemaal in dank afgenomen. Ik had een hele mooie foto van de voorkant van de gevangenis genomen. Maar dat was niet genoeg voor mij. Ik wilde ook nog proberen om een paar foto's van de buitenplaats te maken. Dit zag de bewaker en kwam heel erg boos naar ons toelopen. We moesten met onze fototoestellen mee naar het bureau. Hier werden onze toestellen onderzocht. Ik ( Suus ) kon er wel om lachen, maar Pieter zat hem aardig te knijpen, haha! Gelukkig is het goed afgelopen.............................. Dit doen we in ieder geval niet zo snel meer........................

Joram

Hey ThaaiThaai poppetjes van me!
Ben ik nou de eerste die jullie van het leuke dingen doen afhoudt door een berichtje te plaatsen ;) ? Wat hebben jullie al veel gedaan zeg! Lijkt me erg indrukwekkend allemaal. De plannen voor de komende tijd zien er spannend uit! Ben benieuwd of die Pieters een beetje kan snorkelen! :) Verder hoop ik dat jullie je voordeeluren kaart niet vergeten zijn met al die treinreizen. Ik hoor graag de verhalen van de Full Moon Party, Piet. Maar ik zou je witte billetje maar binnesbroeks houden als ik jou was... Thaaise volle maan, ik weet t niet. :D
Geniet ervan!
X

Char?s

Hey hey!!!!

Wauw!!! wat een reis gaan jullie maken zeg!! ben jaloers!! Echt een act?e voor jou he boek.....met d?e bewaker hahahaha!!!
Jammer dat we n?et meer hebben kunnen afspreken...maar dat komt dan wel ergens rond me? 2010 hahaha!

Leuk om jullie verhaal te lezen....?k bl?jf het volgen!

Voor nu....GENIET!!!!

X

Renee

Wauw, wat hebben jullie in zo'n korte tijd al ontzettend veel meegemaakt!!
En wat een overgang van ons goed georganiseerde landje naar de drukte en armoede daar... Super, die foto's! Zo gaat het verhaal nog duidelijker leven!
Blijf maar op niet-bezoekdagen uit de buurt van gevangenissen en laat de fotoreportage daar maar achterwege...
Jullie hebben al enorm veel gepland en ik hoop dat het duiken ook gaat lukken!
Hier zijn de scholen bijna weer begonnen dus geniet!!!!!!!!!!!

Linda

Suusje,

Ben net thuis!! Gelijk ff jullie site bekijken. Leuk gedaan zeg!! Met mijn ouders zitten lezen. Ik kijk uit naar de volgende verhalen.
Mis je nu al hoor!! Dat wordt wat!!!
Geniet ervan en doe voorzichtig!!!

Lieverd dikke kus voor jou en piet.

Ger

Suus en Pieter,

Jezus wat hebben jullie al een hoop gedaan zeg in die paar dagen vanaf schiphol! Echt te gek, en leuke foto"s ook. Leuk verhaal ook van die gevangenis,blijf daar maar uit de buurt met die mafkezen! Nu lekker aan het duiken, zodan,dat is kicken! En jullie zitten al helemaal volgepland in thailand en omgeving, als het zo doorgaat heb je aan 9 maanden niet genoeg,haha
Nou ik kijk uit naar de volgende verhalen en foto"s!!
Vanavond 17.00 gaan we skypen he, zal ik je poesjes voor de webcam zetten!haha.
Nou veel plezier daar, en kijk uit voor de haaien en de thaien!!

XX Ger

marga

hoi suus en piet,wat hebben jullie al veel meegemaakt die eerste dagen, spannend hoor!!! leuk die fotoos erbij allemaal. Die gevangenis, dat is echt iets voor jou he Suus om toch foto"s te maken,zie al helemaal voor me, maar wel spannend!!! nou geniet verder en haal lekker dat duikbrevet. xxx ma

mike n trudy

Lieve Piet en Suus!

vergeten jullie niet te genieten voor ons!? wat hebben jullie al veel dingen in de planning staan, heerlijk! wij worden alleen maar jaloers bij het lezen van jullie mooie verhalen! hou ons maar goed op de hoogte!

dikke natte kus van ons!

oma Heemskerk, Ben en Martha

Leuk dat jullie het zo naar jullie zin hebben, jullie hadden wel in de bak terecht kunnen komen, dan was je vakantie gauw afgelopen.Leuk dat jullie nu aan het duiken zijn,als jullie het halen, en dat doe je natuurlijk, zal je daar de rest van de vakantie veel plezier van hebben. Wij gaan zo naar Marcel zijn verjaardag, het is 30 gr. dus we kunnen lekker in de tuin zitten.Heel veel plezier en we reageren nog wel een keer

Marsja

Lieve Suus!

Wat super stoer van jullie allemaal zeg! Vind het echt leuk om te lezen! Jemig Suus, in die gevangenis Whahaha! Nog niks veranderd GELUKKIG!! :)

Geniet van die mooie trip van jullie en hou ons op de hoogte! Ik vind het super leuk om jullie te volgen!

Dikke kus, Mars

Ger

Hoi suzanne en pieter, wat zijn jullie toch toppertjes he
Zomaar effe duiklessen nemen en dan ook nog je duikbrevet (padi) halen in 3 dagen tijd! nou ik vind het knap hoor, en vooral omdat je weer eens zeeziek was suus, echt weer eens een teken van doorzettingsvermogen!!
En dan morgen 30 meter diep pffff en nachtduiken en dan zijn jullie profs, oke moet kunnen!
Het is wel weer een ervaring zeg, hoop dat alles goed gaat met duiken en spreken elkaar snel.
xx ger

Hey lieffie's
GEFELICITEERD!! met jullie Brevet, echt super.
Succes de komende 2 dagen met diepzeeduiken,
(hopelijk heb je niet te veel last van je oren Pieter)
En jullie site ziet er echt heel gezellig uit, met die foto's en leuke reactie's.
Blijven genieten en wij blijven jullie met spanning volgen.
Tot skype ze of sms ze
Dikke knuff Tanja

Astrid

He Suus en Pieter.

Jullie hebben al heel wat gezien en gedaan in die paar dagen.Ik heb gehoord van Ger dat jullie je duikbrevet hebben gehaald knap hoor.Kijk maar uit voor al die haaien die daar zitten die houden wel van suzannetjes
hahahahaha.Nou harstikke veel plezier alletwee enne.... wel een beetje uitkijken he.Dikke kus van Assie.xxxxx

triessss

Klinkt super suussie|| geniet ervan!!!

en niet zelf in een tuktukkie gaan rijden he! dat gaat niet goedkomen met jou rijstijl;)

kussiee

Linda

Hey Suus en Pieter,

Hoe gaat het met jullie?
Alles goed en naar jullie zin?
Suus ik heb skype. Heb je uitgenodigd dusse schiet op!!

Kus voor jullie

marga

he, super dat jullie je brevet hebben gehaald. een prestatie hoor!!!!! hopelijk is het nieuwe eiland ook leuk, gaan jullie maar eerst even lekker op adem komen. na die inspannende dagen, geniet ervan!!!
xxx ma tot skype doeiiii

Hey
Ik ben supertrots, dat jullie ook het 30m duiken hebben gehaald.
Daar hebben jullie de rest van de reis en je leven echt schik van !!
Jullie hebben weer leuke en mooie Foto's geplaatst!
Alles ziet er geweldig uit.
Leuk ook dat skypen, en na al die verhalen gaan de foto's echt leven.
Veel plezier morgen op pi,pi en met de masage's ha,ha!!
X-je Tanja

Lieffie's
Hoe was 't op't Blue Lagoon eiland.
Heel, veel plezier morgen in Krabi bij de olifanten.
Wij gaan van de Portugese zon genieten.
Hopelijk kunnen we daar ook skypen!
en anders sms-en
Dikke X Tanja

Ben en Martha

Nou zo te zien genieten jullie wel,om jaloers op te worden.
Heel veel plezier nog samen en we blijven jullie volgen.

harry en leen

he hallo kijk elke dag of jullie nog er wat opgezet hebben zeker geen tijd te druk met al dat moois daar lekker hoor maar we blijven jullie volgen heel plezier jullie en we kijken uit naar de volgende foto,s dikke xxxxxxxxxxxxxxxxx van ons allemaal

jan en diana hogenbirk

hallo jullie kunnen ons toch wel vrienden van harry en marleen wat maken jullie veel mee vooral met die enge beesten en wat is de natuur zo mooi in die landen beter dan in ons natte kikkerlandje geniet nog met volle teugen jullie kunnen wel een boek schrijven wat jullie allemaal hebben meegemaakt groetes